Bewegen op Recept

Bewegen op Recept

Alweer even geleden werd met algemene stemmen het ‘Sportakkoord’ aangenomen door het College. Sindsdien zijn er stappen gezet om de woorden om te zetten in daden. Het Sportakkoord bestaat uit verschillende onderdelen. Een daarvan draagt de mooie naam: ‘Inclusiviteit’. Hiermee wordt bedoeld om sport en bewegen toegankelijk te maken voor mensen met lichamelijke en/of geestelijke beperking en voor mensen die niet (of te weinig) bewegen om een gezond(er) leven te kunnen leiden. 
Samen met de gemeente Oirschot, Sportcoach, huisartsen/ praktijkondersteuners en fysiotherapeuten is er nu de mogelijkheid om te kunnen Bewegen Op Recept.

Wat houdt dit in?

Wanneer je bij de huisarts komt kan hij/ zij je, in plaats van medicijnen voor te schrijven, adviseren om te gaan bewegen. Mogelijk verminderen daardoor klachten en kan medicijninname worden verminderd of hoeven ze niet te worden voorgeschreven. Je krijgt een verwijzing naar de Sportcoach die samen met jou kijkt wel beweegaanbod het meest geschikt is. Dat kan zijn bij een sportclub of gezondheidscentrum. Je krijgt dan een introductieprogramma waar je drie maanden mee aan de slag gaat. Net zoals met medicijnen is het de bedoeling dat je de “kuur” afmaakt om te zorgen voor het beste rendement. Bij aanvang betaal je hiervoor zelf € 5,-. Na drie maanden wordt er gekeken of je op de ingeslagen weg verder wilt gaan of je gaat naar een andere sportaanbieder. Belangrijk is namelijk het resultaat én je er prettig bij voelen. Het uitgangspunt is natuurlijk: Gezondheid bevorderen.

Daarbij moet je denken aan:
· Spierkracht verbeteren
· Lenigheid verbeteren zodat de balans beter wordt
· Coördinatie verbeteren wat belangrijk is bij Valpreventie
· Gezond gewicht ter voorkoming van onder andere diabetes

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen neem dan contact op met Corné Boot,
Sportcoach van Oirschot in Beweging via c.boot@wijzer-oirschot.nl of 06- 20 44 16 85.
U kunt ook uw gegevens achterlaten in de hieronderstaand winkelmandje.

Voor contact vul hier uw gegevens:

Prijs: GRATIS

Contact

Oirschot in Beweging ism WIJzer Oirschot

Sport- /Beweegcoach : Corné Boot